Etienne Seignovert
Arèche, Rhône
Från bordet till vinet: Etienne Seignoverts familj har alltid jobbat med restauranger. Själv har han tagit steget ut i vinmarkerna i Arèche, Rhône.
Det talas ofta om talanger i vinvärlden – själva har vi varit lite veliga kring begreppet, vad betyder det egentligen? Vi förstod det först när vi träffade Etienne. 2020 kom första årgången och redan nu har han en precis tonträff – och massor mer att ge. Med en mix av köpta, ekologiska druvor från både omgivningarna och Savoie, och egenodlade, utforskar Etienne vad hans uttryck, och avtryck, ska vara.
Precist, är det. Fruktigt, är det. Livfullt, precis om Etienne själv, är det definitivt. Med regionens självklarhet, druvan Syrah, redan på plats i egna vinmarker, bygger han metodiskt för framtiden. Mellan avstickare till alperna för att åka skidor planterar han nya och gamla druvor. Däremellan följer han familjens fotspår och hjälper vänner i trakten med att starta restauranger och pop-ups.
Vi är så glada att få vara med på Etiennes nyfikna, rastlösa – och noggranna – resa som vinmakare. Vi tror att du kommer hitta precis de egenskaperna också i vinerna.