
Brutes
Kul.
Bubbligt.
Och svenskt.
Den omöjliga trippeln lyckas kollektivet Brutes i Sigtuna, Stockholm, kombinera i sina frukt-pet nats och cidrar.
Vännerna – och deras vänner, och familjemedlemmar – i kollektivet Brutes har tagit sig an en svår uppgift: naturligt vin från Stockholms utkanter och omnejd. Snudd på omöjlig, om det inte vore för vad de gör sitt vin av (och med): svensk frukt.
Deras innehållsförteckningar låter lite som en inbjudningslista till en fest som samlar världens märkligaste, och därmed roligaste, gäster: Gravensteiner, Signe Tillish, Holsteiner, Japansk Rosenkvitten, Lobo, Aronia... ah, tänk dig den festen, och det köket, där det gänget samlats. Och så det bästa: du behöver du inte föreställa dig det. Du kan dricka det!
Med sina långa och varierade macerationer får Brutes ut strukturer, smaker och kombinationer av sina frukter som är festliga – men också komplexa och inbjudande och lättdruckna och djupa och plötsligt undrar man: är det inte så här Sverige borde smakat hela tiden?
(Jo. Välkommen!)