Sybil Baldassarre
Faugéres, Languedoc
Noggrannhet. Småskalighet. Upptäckarlusta. Det är vad som tagit Sybil Baldassarre till Faugerés, Languedoc – och fått henne att stanna.
Sybil jobbade först i den klassiska vinindustrin i Italien – men fick nog när hon var på en vinfabrik som gjorde sitt vin från ax till limpa på 2-3 dagar. Det blev droppen för henne. Det var inte vin. Det var inte hennes uppgift i livet.
Hon letade efter en ny plats att göra vin och ett nytt sätt att leva livet på – och på en sluttning i Faugerés med utsikt över en dal hittade hon sin plats. 2.5 hektar med enbart gröna druvor – att göra vitt vin, hennes stora kärlek, av. La Graine Sauvage var fött. Dessutom som ett yin till ett yang: hennes man Alex gör nämligen enbart röda viner.
Det tekniskt svårare vita vinet fascinerar Sybil och utmanar hennes oenologiska bakgrund. Med stor noggrannhet och upptäckarlusta gör hon vin som lyfter hela världen in i flaskorna från Faugerés. I munnen är det något helt eget men…. påminner det ändå inte lite om Jura, lite om om Sardinien, lite om Trollskogen? Bekanta beståndsdelar som bildar ett helt egensinnigt uttryck.