Månkalender = Vinkalender

Nu kanske du undrar vad månen har med vin att göra? 

För vissa – inget. Men i biodynamisk odling – allt. Månens och dess cykler är nämligen vad som ligger till grund för den biodynamiska månkalendern och utifrån månens faser har man inom biodynamiken upptäckt att det fyra olika sorters dagar som ger olika förutsättningar för odling: blom-, frukt-, rot- och bladdagar. De första två anses särskilt bra för vindrickande.

Blomdagar är dagar då arom tar mer plats och passar därför extra extra bra för at dricka aromatiska, blommiga (ofta vita) viner.

Fruktdagar är... yes, där fukten tar mer plats och passar extra bra för att dricka fruktiga viner (ofta röda). Så när månen är på plats, är det dags att dricka vin.

Naturvin är levande viner, som fortsätter utvecklas och lever vidare på flaska hemma hos dig. Så därför ger det mening att den omsorg som läggs i att hantera vinet rätt hos vinbonden också följer med dig hem i drickandet av vinet. Och då är en vinkalender som baseras på månens faser och markerar ut blom- och frukt dagar ett bra verktyg för att hålla koll.

Helt enkelt kan vinkalendern 2021 användas som en vägledning för när du får den optimala upplevelsen av naturvin. 

Vi har testat detta i praktiken, och från vår ganska ovetenskapliga (men mycket ... grundliga) research kan vi säga, att ja, det verkar stämma rätt bra. Vissa dagar är liiiite bättre för vin än andra. 

Du kan ladda ner en vinkalender 2021 med markerade blom- och fruktdagar här.

Du kan fortsätta läsa mer om vad är naturvin här.

Få mail! Och sånt!

Vet mest. Få först. Gå med!

Vi släpper alltid våra limiterade vinlådor på mail först.
Vi lovar att inte störa i onödan.

Att följa Fria Viner betyder att vi sparar din e-mail i vårt register för att kunna skicka dig e-mail om våra produkter och annan information om verksamheten som vi tycker att du borde ta del av.

Om du läst, och scrollat, hela vägen hit vill vi säga tack. För att du läst. För att du scrollat. För att du är här, hos oss, när du hade kunnat vara i stort sett varsomhelst annars. Tack!